Wat te doen in Berlijn? Bijzondere hoogtepunten op een rijtje

Wat te doen in Berlijn? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt uiteraard de ‘standaard’ bezienswaardigheden zoals Checkpoint Charlie en de Berlijnse Muur. In Berlijn is zoveel meer te doen dan dat. Ik ga je meenemen naar een aantal hoogtepunten die Berlijn te bieden heeft. 

Wat te doen in berlijn yaam
Beachbar ‘Yaam’ in Berlijn

Yaam

Deze strandbar, die je kan vinden aan het einde van de East Side Gallery, heeft op de gevel staan dat ze niet willen dat je incheckt op hun locatie op Facebook. Dit zorgt ervoor dat het niet enorm druk is, wat de sfeer ten goede komt. Dit is de perfecte plek om even bij te komen, na een middag jezelf tussen toeristen door te hebben moeten dringen, tijdens het bezoeken van de East Side Gallery. Achter de muur ligt een stadsstrand met een bar en uitzicht over de Spree. Tegenwoordig organiseert Yaam ook concerten.

wat te doen in berlijn club
White Trash Fast Food

Berlin’s Alternative Pubcrawl

In bijna elke Europese stad kan je wel meedoen met een pub crawl. Op die manier laten organisaties toeristen nieuwe kroegen en bars zien in een voor hen vreemde stad. De focus wordt gelegd op het ontmoeten van nieuwe mensen. Hartstikke leuk.
Berlijn pakt het net iets anders aan met de Berlin’s Alternative Pubcrawl. Aangezien de stad niet zit te wachten op ladingen toeristen die dronken hun favoriete bar overnemen, focust de Berlin’s Alternative Pubcrawl zich met kleine groepjes op de tofste underground spots. De tour bevat dagelijks andere kroegen en clubs, maar een paar hoogtepunten zijn de Yesterday Bar (met mens-erger-je-niet in je tafel gebouwd) en White Trash Fast Food (een tattooshop, restaurant en underground club in één).

Wat te doen in Berlijn? Dit mag je echt niet missen

Wat te doen in Berlijn muur
East Side Gallery – Berlijn

Uiteraard zijn er ook een aantal bezienswaardigheden waar je overspoelt wordt door andere toeristen, maar die wel echt de moeite waar zijn.

  • East Side Gallery – overblijfselen van de Berlijnse muur, versierd door kunstenaars
  • Holocaust Mahnmal – een veld van betonblokken om de omgekomen Joodse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken
  • Fernsehturm – een 368 meter hoge televisietoren vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Verwacht wel enorm lange wachtrijen
Wat te doen in Berlijn? holocaust monument
Holocaust Mahnmal – Berlijn

 

Dit kan je missen

Berlijn heeft ook een aantal enorm overgewaardeerde ‘bezienswaardigheden’. Deze punten mag je beslist overslaan, je zal er niks aan missen.

Checkpoint Charlie

Waar je verwacht een authentiek stukje Berlijn te bezoeken, tref je een replica van het oorspronkelijke checkpoint, met ervoor een paar acteurs, verkleedt als wachters en agenten. Als je een selfie wil maken met Checkpoint Charlie, moeten de acteurs erbij op, dat is hun baan. Na het maken van de foto verwachten ze ook nog dat je hen ervoor betaalt.

Brandenburger Tor

Absoluut mooi om te zien, deze oude stadspoort. Enorm jammer alleen dat het hele plein voor de Brandenburger Tor, dag in dag uit, helemaal ram vol staat met toeristen. Net als bij Checkpoint Charlie tref je hier ook een lading acteurs (van stripfiguren tot aan soldaten) aan die voor een geldbedrag met je op de foto willen of je souvenirs aan willen smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *