Verslag van mijn Florida rondreis

Florida oftewel ‘The Sunshine State’; een staat met fantastisch weer en een prachtstad als Miami als hoogtepunt. Het is inmiddels alweer even geleden, maar ik ben er zes weken geweest, waarvan ik twee weken rond heb getrokken (verder heb ik Engelse lessen gevolgd in Miami en heb ik de Bahama’s bezocht). De eerste keer dat ik in mijn eentje op reis ging, wat ik enorm spannend vond. 

florida rondreis
Voordeel met de auto op pad; stoppen wanneer jij wil – Florida, USA

Florida rondreis

Ik begon in Miami, waar ik eerder een aantal weken op school had gezeten. Tijdens die periode sliep ik bij een gastgezin in Miami City, waardoor ik het nu wel tijd vond voor een paar nachten in Miami Beach in een hostel. Ik koos voor het ‘FreeHand Miami‘ hostel, op loopafstand van het strand. Ik had namelijk een tip gekregen van een klasgenoot, vanwege de briljante cocktailbar in de tuin van het hostel. Niks van gelogen! Na een paar dagen optimaal te hebben genoten van Miami Beach, besloot ik een auto te huren en verder Florida in te trekken. Autorijden in Amerika is heerlijk; wegen zijn rustig, breed en de kwaliteit van het wegdek is uitstekend. Het gaf me een gevoel van enorme vrijheid. Ik besloot dan ook geen plan te maken en elke ochtend te bedenken waar ik naartoe ging rijden. Mijn eerste stop zou Fort Lauderdale worden.

florida rondreis
Topgezelschap – Fort Lauderdale, Florida, USA

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale is een stadje op een klein uurtje rijden van Miami. Aangezien ik de auto pas in de middag op kon halen leek me dit een mooi begin. Zonder plan ben ik gaan rijden op zoek naar een hostel; niet erg slim want op een gegeven moment was ik dat zat en werd het een veel te duur hotel. Na even aan het strand te hebben gelegen (recht tegenover mijn hotel), ben ik een stukje gaan lopen op zoek naar een restaurantje. Ik vond een ‘Kava’ bar, waar ik vroeg wat er te beleven was. Binnen no time vond ik een restaurant, een leuke bar én mijn gezellige gezelschap voor de rest van de avond. Ik heb weinig van deze stad gezien, maar mezelf uitstekend vermaakt. Dit beloofde veel voor de rest van mijn Florida rondreis.

Fort Myers

Ik had in het restaurant in Fort Lauderdale gehoord dat ik door de Everglades moest rijden naar de westkust van Florida. Dat zou een stuk mooier zijn dan de oostkust. Dat klein beetje plan dat ik had was bij deze verdwenen. Ik vertrok dus richting de Everglades, wat echt een prachtige route is. Aan het einde van het park hoorde ik op de radio iets over een muziek- en tattoofestival in Fort Myers. Bleek ik toevallig in de goede richting te rijden. Zo had ik mijn nieuwe doel gevonden. Achteraf was dat festival niet zo tof als ik hoopte en heb ik vrij snel mijn hotelkamer weer opgezocht.

florida rondreis
The Florida Museum of Photographic Arts – Tampa, Florida, USA

Tampa

De volgende ochtend was een Nederlandse vriendin via Facebook net op tijd met het aanraden van Tampa, zodat ik een nieuw plan had. Een hostel daar was via internet snel gevonden en kon ik gaan rijden. Nadat ik aankwam bij mijn hostel ‘Gram’s Place‘, wat er overigens fantastisch uitzag, ben ik meteen teruggereden de stad in. Zo kwam ik in het business gedeelte van de stad uit, vol flats en banken. Het was niet helemaal het Tampa wat mij specifiek aangeraden was, maar het voelde als een fijne stad. Even later kwam ‘The Florida Museum of Photographic Arts’ tegen, waar verschillende scenes van de film ‘The Punisher’ zijn opgenomen. Een erg tof museum waarbij je zelf mag bepalen hoeveel entreegeld je doneert.

Terug in het hostel heb ik de hele avond buiten aan de bar gezeten met een New Yorker die door de orkaan Sandy zijn auto had zien verdwijnen. Een erg boeiende man met wie ik uren kon praten en bier heb gedronken.

florida rondreis
Uitzicht vanaf het hostel – Orlando, Florida, USA

Orlando

In Orlando zou ik twee nachten verblijven, zodat ik een hele dag te besteden had in Universal Studio’s. Ik was van tevoren bang dat het heel saai zou zijn om alleen naar een pretpark te gaan, maar niks was minder waar. Ze hebben daar namelijk verschillende rijen bij elke attractie, een snelle rij waar je extra voor betaald, een normale rij en een ‘single-row’. Vaak was deze rij nog sneller dan de ‘snelle’ rij. Ik kon soms zo 100 mensen voorbij lopen en meteen in het karretje stappen. Door deze korte wachttijden had ik al wel snel in de gaten dat het park niet zo heel groot was. Opzich niet erg, daardoor heb ik een aantal hele leuke attracties drie keer gedaan.

Florida rondreis
Universal Studio’s – Orlando, Florida, USA

Van mijn eerste rondreis heb ik veel geleerd. Niks maakt zo gelukkig als grote Amerikaanse wegen voor je waarover je zo lang mag rijden als je wilt, zonder haast en plannen. Tegelijkertijd kan alleen reizen ook eenzaam zijn en is het soms wel slim om iets te plannen. Ook is één nacht in een stad nooit genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *