Mijn favoriete reisverhalen

Ik lees enorm veel reisverhalen. Reisverhalen in de vorm van boeken, magazines, blogs of andere websites; bijna alle reisverhalen vind ik interessant en zorgen ervoor dat ik nog meer zin krijg in een nieuwe reis. Vaak zorgen reisverhalen er ook voor dat ik toch ineens een nieuw land aan mijn bucketlist toe voeg terwijl dat land mij eerder niet trok. Ik laat je een lijst zien met de reisverhalen in boeken of in magazines die ik heb gelezen en reisverhalen op blogs die ik geregeld opzoek. 

Reisverhalen; boeken

reisverhalenUniversele Reisgids voor Moeilijke Landen – Jelle Brandt Corstius
Dit boek heb ik net uit en is absoluut de moeite waard. De schrijver leert je alles over het overleven in een ‘moeilijk’ land, zoals hij onder andere Rusland, India en Ethiopië noemt. Erg grappig en boeiend geschreven en door dit boek komt ook ineens Rusland voor op mijn bucketlist. Dit is overigens wel een boek dat je ook daadwerkelijk mee moet nemen op reis naar een moeilijk land; er komt zoveel informatie op je af, dat is nooit allemaal te onthouden.

reisverhalenMiss yellow hair, hello! – Iris Hannema
Een enorm lekker makkelijk te lezen boek waarbij ik geregeld hardop moest lachen. De schrijfster neemt je mee naar talloze landen en steden waar ze zelf heeft rondgereisd door middel van leuke anekdotes en verhalen over absurde gebeurtenissen. Ze verteld voornamelijk wat er niet leuk is aan reizen, ondanks dat ik juist daardoor nog meer zin heb om weg te gaan. (Via bovenstaande link vind je overigens op bol.com een inkijkexemplaar, zodat je het eerste hoofdstuk alvast kan lezen)

 

reisverhalenInto The Wild – Jon Krakauer

Engels boek, maar leest redelijk makkelijk weg. Waarschijnlijk heb je de film gebaseerd op dit boek al wel eens gezien, maar dat maakt het boek niet minder interessant. In Into The Wild neemt de de schrijver je mee naar het leven van hoofdpersoon Christopher. Hij geeft alles op en vertrekt zonder spullen en geld (die hij achterlaat en verbrandt) de natuur in. Een enorm inspirerend verhaal en het maakt wederom dat ik ook Alaska aan mijn bucketlist heb toegevoegd.

 

reisverhalen365 dagen onderweg – Floortje Dessing
In dit erg inspirerende boek neemt Floortje je mee naar prachtige landen en steden. Haar manier van schrijven lees heerlijk makkelijk weg, wat ervoor zorgt dat je dit boek zo uit hebt. Haar boek bestaat uit reisverhalen en een hele hoop tips.
reisverhalenSporen naar de Horizon (een reis rond de wereld) – Bastiaan Brink
Dit is nou een boek waarbij je echt het gevoel hebt dat je op reis bent. De schrijver heeft alles zo verwoord dat je het gevoel krijgt naast hem te lopen. Prachtige verhalen over de meest uiteenlopende plekken. Voornamelijk de hoofdstukken over Mongolie spreken tot de verbeelding. En nog een land aan mijn bucketlist toegevoegd!

Reisverhalen; magazines

Columbus Travel
Voorheen Columbus Magazine, maar is inmiddels veel meer dan dat. Columbus Travel heeft als slogan; ‘Ontdek de wereld buiten de gebaande paden’, en dat zegt genoeg. Ook in meer bekendere landen gaat Columbus Travel op zoek naar de onontdekte plekjes. Met uitgebreide artikelen en prachtige foto’s laat Columbus Travel je echt iets zien van een land. Dit magazine heeft tot vele nieuwe toevoegingen aan mijn bucketlist gezorgd.

National Geographic Traveler
Een heel ander magazine dan Columbus Travel, maar zeker niet minder lekker om te lezen en bij weg te dromen.

 

Reisverhalen; blogs/websites

Reisjunk
Reisjunk is een blog vol met informatie en tips over enorm veel bestemmingen over de hele wereld. Tips voor citytrips en top5’s met bezienswaardigheden, maar ook tips voor budgetreizen, interviews met andere reizigers en artikelen over reisfotografie. Voor ieder wat wils.

Traveljunks.nl
Deze blog is voornamelijk gericht op het individueel reizen en backpacken; hetgeen dat mij het meest interesseert. Op deze blog kan je onder andere veel interviews met andere reisgekken vinden en tips over slaapplekken.

Reisbabbels
Op deze blog schrijft Suuz over haar reis door Zuidoost Azië die ze samen met haar vriend Dennis maakt. Erg leuk geschreven en vooral inspirerend.

Travelaar
Een fijne reisblog boordevol tips, winacties, reisverhalen en meer. Voornamelijk de artikelen onder het kopje ‘voorbereidingen’ zijn erg handig.

Enkeltje Azië
Op haar blog schrijft Danielle over haar tijd in Zuidoost Azië, waar ze inmiddels al tweeënhalf jaar verblijft. Ze schrijft erg persoonlijk en inspirerend. Zo’n reis wil ik ook wel maken!

Heb jij nog meer tips voor reisblogs, boeken over reisverhalen of magazines? Of wil je zelf met je blog tussen mijn lijstje staan? Ik hoor het graag van je en ik neem een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *