10 mooiste reisfoto’s

Sandra van Travel By San postte afgelopen week een nieuwe blog op haar website met haar 10 mooiste reisfoto’s. Hierin waren een aantal andere reisblogs getagd, waaronder ik! Het was een behoorlijk karwei om mijn 10 mooiste reisfoto’s te selecteren, mede omdat ik helemaal niet zo’n goede fotograaf ben. De mooiste reisfoto’s die ik tegenkwam in de mapjes van mijn verschillende reizen bleken vaak van mijn reisgenoten te zijn. Ik heb er gelukkig toch 10 kunnen vinden, al verdienen ze misschien niet allemaal de schoonheidsprijs.

# 1 Tampa, Floridamooiste reisfoto's

Deze boom vond ik in het midden van het financiële centrum van de stad Tampa in Florida. Tussen alleen maar flats en kantoorpanden was dit een mooi contrast. Voornamelijk vanwege de lichtinval vind ik deze foto best goed gelukt.

# 2 Miami Beach, Floridamooiste reisfoto's

Deze foto is gemaakt op mijn allereerste dag in Miami Beach, met prachtig weer en erg mooie wolken die goed uitkomen in deze foto. Voornamelijk met de lucht ben ik erg blij, de mensen op de foto vind ik persoonlijk toch wat jammer ;)

# 3 Underbergmooiste reisfoto's

Gemaakt op een berg in het prachtige Underberg (Zuid-Afrika) vlak bij de grens met Lesotho. Ik denk dat ik het echt moet hebben van het weer. De zon en daarmee mooie luchten zijn hard nodig om de kwaliteit van mijn reisfoto’s een beetje op te krikken.

# 4 New Yorkmooiste reisfoto's

Deze foto is gemaakt vanuit de overkant van de Brooklyn Bridge. Hier zie je de brug zelf en de skyline van Manhattan. Een best wel donkere foto’s qua kleuren, maar persoonlijk vind ik hem door het contrast met de stenen, het water en een drukke stad wel mooi geworden.

# 5 Tafelberg, Kaapstadmooiste reisfoto's

Deze reisfoto is gemaakt tijdens de hike die ik deed op de Tafelberg in Kaapstad. Hier waren we ongeveer halverwege de hike en was het nog vroeg in de ochtend. Mede daardoor heeft de berg nog het bijzondere wolkendek over zich heen liggen.

# 6 Berlijnmooiste reisfoto's

Dit is het Sowjetisches Ehrenmal in het Treptower Park in Berlijn. De dag dat ik er was waren er een paar jongens een skatemovie aan het opnemen, vandaar deze foto. Voor mijn doen heb ik enorm mijn best gedaan voor de compositie en ben ik hier behoorlijk tevreden mee.

# 7 Saint Petersburg, Floridamooiste reisfoto's

Nogmaals een foto uit mijn rondreis door Florida. Ik vond een bordje met ‘view’ en besloot te stoppen. Kreeg ik zomaar dit prachtige plaatje voor mijn kiezen. Naast grote steden bezig Florida ook een prachtig stukje natuurschoon, wat ik natuurlijk niet voorbij kon laten gaan zonder vast te leggen.

# 8 Key West, Floridamooiste reisfoto's

Deze foto is gemaakt tijdens de Sunset Celebration op Key West. Een prachtig fenomeen; het hele eiland komt bijeen op hetzelfde punt en kijkt samen naar het ondergaan van de zon. Als de zon achter de horizon verdwijnt begint iedereen te klappen, en dat zeven dagen per week! Fantastisch om mee te maken.

# 9 Everglades, Floridamooiste reisfoto's

Everglades National Park is een enorm moeras gebied in Florida. Hier kan je met een zogenoemde ‘airboat’ mee op zoek naar onder andere alligators. Ergens is het gebied vrij grauw, maar ik vind dat ook wel weer wat hebben. Een bijzondere rit met enorme snelheden door een prachtig en rustig park. Zeker de moeite waard.

# 10 Kruger Parkmooiste reisfoto's

Naast de Big Five, bestaat het Kruger Park voornamelijk uit een prachtige natuur. Deze oude en beetje dode boom middenin het groen, vol roofvogels deden me direct denken aan de Lion King. Het grauwe van de lucht past er naar mijn mening in de geval juist heel goed bij.

Dat waren mijn 10 mooiste reisfoto’s. Bij mijn volgende reizen zal ik beter mijn best gaan doen op de foto’s, veel meer dan 10 had ik er namelijk ook niet van kunnen maken. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn selectie vinden. Laat je een berichtje achter?

2 gedachten over “10 mooiste reisfoto’s

 • augustus 27, 2015 om 6:38 pm
  Permalink

  Die laatste is mooi zeg, uit het Kruger Park! En wat leuk om die foto’s uit Florida te zien! Ik was er vijf jaar geleden al eens en heb daar wel enkele mooie foto’s gemaakt, maar dit jaar keer ik weer terug naar Florida en hopelijk maak ik nu veel meer mooie foto’s doordat ik echt wel beter ben gaan fotograferen in de loop der jaren… Die Sunset Celebration op Key West, bijzonder hè! Ik vond het ook leuk om mee te maken! Trouwens, niet zo negatief zijn hoor wat betreft je fotografiekunsten! Ik vind ze hartstikke mooi!

  Beantwoorden
  • augustus 27, 2015 om 7:12 pm
   Permalink

   Dankjewel Sandra! Goed om te horen dat ik betere foto’s maak dan ik zelf vind ;) Ik heb alles, buiten New York en Zuid-Afrika om, met mijn telefoon gemaakt, zo weinig was ik bezig met fotografie.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *