Wat te doen op Bonaire?

wat te doen op bonaire

Ga je op vakantie naar Bonaire en ben je benieuwd wat je daar allemaal kunt zien en doen? Ik heb er vorige week een aantal dagen doorgebracht en ben meteen verliefd geworden op Bonaire. Ik zal je alles over het eiland vertellen!

Wat te doen op Bonaire?

Bonaire wordt vaak genoemd in de top 3 van beste duiklocaties wereldwijd. Veel reizigers komen dan ook naar Bonaire om te duiken. Ik heb het geprobeerd, na een mislukte PADI cursus vorig jaar in Zuid-Afrika, maar ook een introductieduik was niet voor mij weggelegd. Dus wat valt er naast duiken nog meer te doen op Bonaire?

wat te doen op bonaire

Tip: Huur een scooter!

Het eiland is in theorie in één dag te zien met een scooter. Iets meer tijd is natuurlijk wel zo relaxt. Ik had vier dagen en heb het hele eiland kunnen zien en had de tijd om op veel plekken kunnen stoppen om iets te ondernemen. Het voordeel van een scooter is dat je een stuk langzamer gaat als met de auto, waardoor je veel meer van je omgeving ziet. Daarnaast is het logischerwijs goedkoper dan een auto én leveren veel scooterverhuurders de scooter bij je hostel of hotel af. Ideaal, zeker als je in de middle of nowhere verblijft, zoals ik.

 

wat te doen op bonaire

Kajakken in de Mangroves

Misschien wel het tofste wat ik heb gedaan op Bonaire; kajakken en snorkelen in de mangroves. Prachtige omgeving, relaxte gids en bijna de enige plek ter wereld waar je mag snorkelen in mangroves. Iets bijzonders wat je echt eens gedaan moet hebben, zeker als je van snorkelen houdt. Ik houd persoonlijk helemaal niet van groepsuitjes (zeker niet als ik aan de andere kant van de wereld zit en het alleen maar Nederlanders zijn) en wilde eigenlijk liever in mijn eentje een kajak huren, maar dat kon daar helaas niet. Gelukkig was de groep boven verwachting gezellig en viel alles op zijn plek daar. De perfecte afsluiting van mijn tijd op Bonaire!

wat te doen op bonaire

Rincon

Rincon is het oudste dorp van Bonaire, ooit gesticht door de Spanjaarden. Waar Kralendijk in het hoogseizoen vol zit met toeristen, is Rincon nog heel authentiek en lijkt het alsof de tijd er een beetje stil is blijven staan. Heerlijk om te bezoeken na bijvoorbeeld een dag duiken of snorkelen tussen al die andere Nederlanders in Kralendijk. In Rincon kan je als enige plek op de wereld ook zien én proeven hoe er likeur wordt gemaakt van cactussen.

 

wat te doen op bonaire

Ezels kijken in de Donkey Sanctuary

Op Bonaire leven een kleine 1000 ezels, waaronder 350 in het wild. De rest wordt opgevangen in de ‘Donkey Sanctuary’. Dit gebeurt om overbevolking aan ezels tegen te gaan. Alle 1000 ezels zijn namelijk afstammelingen van één gezin ezels die ooit door de Spanjaarden zijn meegenomen naar Bonaire. Binnen het park, waar je een rondje kan rijden en de ezels kan voeren, is ook een afgezet stukje grond waar zieke en zwakke ezels worden opgevangen. Je betaalt zeven dollar als entree en je kan voer kopen. De ezels zijn enorm gewend aan mensen, ze kwamen meteen op me afrennen toen ik mijn scooter even stilzette. Na een paar seconden aaien, toen ze doorhadden dat ik niks te eten bij me had, liepen ze meteen weer een andere kant op ;)

wat te doen op bonaire

Washington Slagbaai National Park

Vanuit Rincon kan je het Washington Slagbaai National Park bezoeken. Dit park vind je in het noorden van Bonaire en is ruim 6000 hectare groot. Aan de kust in het park heb je de meest prachtige snorkel locaties en fijne stranden. Helaas mag je hier met de scooter niet naar binnen. Met een auto of fiets kan je een mooie tocht maken en lopend kan je een klein stukje afleggen. Zelf heb ik dus lopend het park verkend, maar helaas daarom maar een klein stukje kunnen zien. Zeker voor herhaling vatbaar!

 


Als je nog niet overtuigd bent van de schoonheid van Bonaire, laat het me dan even weten. Ik zal je met alle liefde nog veel meer vertellen om je over te halen om dit eiland te bezoeken. Ben je zelf al eens op Bonaire geweest? Ben benieuwd wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *